Nieuws

Waterschapspenning voor Rob Veenman

Heerhugowaard – Tijdens een bijeenkomst van het algemeen bestuur heeft Rob Veenman, dagelijks bestuurder bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de Waterschapspenning van de Unie van Waterschappen ontvangen. Dit ter ere van 25 jaar als dagelijks bestuurslid bij een waterschap.

Half juli was de heer Veenman 25 jaar dagelijks bestuurder bij een waterschap. In eerste instantie als heemraad van het Waterschap de Waterlanden, van 1 januari 1987 tot 28 juni 1999. Op 8 januari 2009 is hij benoemd als hoogheemraad bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier tot op heden. Hij heeft de waterschappenning op 22 september uit handen van dijkgraaf Luc Kohsiek ontvangen als blijk van grote waardering voor zijn jarenlange inzet voor het waterbeheer in Noord-Holland.

In deze 25 jaar heeft de heer Veenman verschillende portefeuilles bekleed. Als heemraad bij de Waterlanden was hij verantwoordelijk voor grondzaken, algemene zaken en communicatie. Voor het hoogheemraadschap heeft hij zich jarenlang ingezet voor integraal waterbeheer en is hij momenteel verantwoordelijk voor waterveiligheid en (vaar)wegen.

Rob Veenman: “Ik ben in de jaren ’70 in mijn studententijd betrokken geraakt bij de waterschapswereld en eigenlijk nooit meer weg geweest. Als waterschapsbestuurder kun je iets voor de maatschappij doen met mooie en vooral praktische zaken, zoals veilige dijken en schoon water. Dat is leuk, maar vooral ook heel nuttig werk. Ik hoop dan ook dat de waterschappen dat werk nog vele jaren mogen voortzetten en dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button