Uitgaan

Het leven van Alma Mahler in de Cultuurschuur

Wieringerwerf – Verliefd, Verloofd, Verloren. Onder deze titel nemen Monique van de Ven (piano) en Ellen Pieterse (mezzosopraan) de toehoorders in de Cultuurschuur op zondag 2 oktober mee naar het leven van Alma Mahler. Deze pittige dame was iemand om rekening mee te houden. Eigenzinnig en trots probeerde Alma vast te houden aan haar zelfstandigheid, zelfs al moest ze haar grote passie voor het componeren van muziek opgeven om met de toen toonaangevende dirigent en componist Gustav Mahler te trouwen.

De bezoekers maken kennis met haar muziek en haar leven. Met humoristische liederen wandelen Monique en Ellen door het leven van Alma heen. Nadat de toehoorders eerst kennis hebben gemaakt met Alma’s muziek komen er vroegromantische liederen van Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven. Deze gaan terug naar haar jeugd, toen ze verliefd was op Gustav Klimt, een beeldend kunstenaar. Terwijl Alma door het leven getekend raakt en daarmee volwassener wordt, worden ook de liederen complexer en romantischer. Tijdens het programma komen er ook liederen van Gustav Mahler, Clara Schumann, Johannes Brahms en Arnold Schönberg voorbij.

De voorstelling begint zondag om 15:00 uur in de Cultuurschuur. Kaarten á € 15 zijn te bestellen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button