Den HelderVideo

Lutterman tegels viert 75-jarig jubileum (Video)

Advertentie:

Den Helder – De firma Lutterman hield op vrijdag een feestelijke viering naar aanleiding van het 75-jarig bestaan. Mark Lutterman is inmiddels de derde generatie die het Helderse familiebedrijf draaiende houdt.

Als jonge jongen hielp Mark zijn vader en opa al in het bedrijf, en vol trots verteld hij dan ook over de behaalde mijlpaal. Ondanks zijn succes blijft Mark bescheiden: “Ik heb het niet alleen gedaan, we hebben het met drie generaties gedaan”. Kort na de oprichting op Texel verhuisde het bedrijf naar Den Helder, en is sinds 1996 te vinden aan de Industrieweg. Bijzonder is dat de laatste tegel in het huidige pand geplaatst is door M.J. Lutterman, die het bedrijf in 1947 ooit begon.

Ook burgemeester Jan de Boer was aanwezig bij de feestelijke viering. “Familiebedrijven, daar heb je er steeds minder van. Tenminste, dat is mijn idee. De bedrijven die je hebt moet je koesteren”, aldus de burgemeester. Volgens de burgemeester is de regio bij uitstek een broedplaats voor hen die met succes een eigen bedrijf willen starten: “De hele Noordkop is een regio waar heel veel bedrijven en zelfstandigen zijn. Westfriesland, de Noordkop, het is echt een gebied voor ondernemers”.

Mark Lutterman verwacht nog vele jaren de Noordkop te kunnen voorzien van hun diensten: “Tot nu toe hoeven we nog geen nee te verkopen. Ik zeg altijd maar: ‘we verkopen geen nee, maar we verkopen tegels’, en dat gaat voorlopig nog goed zo”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button