112Den HelderVideo

Kinderen ontdekken de wereld van de hulpverleners (video)

Advertentie:

Den Helder – Honderden kleine fans van de brandweer, politie en ambulance konden op zaterdag 30 september hun geluk niet op. Tijdens de Hulpverlenersdag bij de Brandweerkazerne van Den Helder konden bezoekers de stoeltjes van alle voertuigen proberen, brandjes blussen met de spuit en demonstraties bekijken van de brandweer en politie.

De brandweerkazerne stond vol met voertuigen van de ambulancediensten, politie en natuurlijk de brandweer. Er werd gedemonstreerd hoe je moet blussen als de vlam in de pan slaat, wat je moet doen als je vast zit in de auto en hoe de politie iemand overmeesterd. Veel bezoekers hebben een bijzondere interesse voor de hulpdiensten. “Het trekt vooral veel jonge kinderen en ik denk dat het belangrijk is om te laten zien dat wij een interessant beroep hebben en leuke dingen doen”, aldus organisator Danny Post.

Een baan als hulpverlener is voor veel jonge kinderen natuurlijk een toekomstdroom en de jonge bezoekers vinden het daarom geweldig om op de motor te zitten. “Ik wil later ook politieagent worden”, vertelt een bezoeker vanaf de motor, “je kan er hard mee rijden en het geluid is heel hard”. “Ik wil graag politieagent worden omdat ik niet wil dat er boeven zijn”, vertelt een andere jonge bezoeker.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button