Den Helder

Duurzame huizenroute in Den Helder

Advertentie:

Als het gaat om aardgasvrij maken van woningen en woonwijken is voor veel mensen de grote vraag, hoe werkt dat? Het platform de Nationale Duurzame Huizen Route biedt de unieke gelegenheid voor woningbezitters om zich daarop te oriënteren. Gemeente Den Helder doet dit jaar voor het eerst mee aan dit landelijke initiatief. Er hebben zich inmiddels drie huiseigenaren aangemeld van de gemeente Den Helder waar huiseigenaren op 2 of 9 november een bezoek aan kunnen brengen.

Geïnteresseerden die op zaterdag 2 en 9 november een woning willen bezoeken kunnen kiezen uit een variatie aan woningtypen en duurzame toepassingen. Inschrijven voor een bezoek is een vereiste en kan via www.duurzamehuizenroute.nl. Hier staan ook alle woningen in de gemeente die zich hebben aangesloten bij het landelijk platform.

De huiseigenaren vertellen tijdens de open dag wat zij hebben gedaan om hun huis energiezuinig en toekomstbestendig te maken. De ervaringen en duurzame toepassingen zijn uiteenlopend. Isoleren van dak, gevel en vloer, installatie van een warmtepomp of een zonneboiler.

Goed en fout
Naast de informatie over wat goed is gegaan, wordt er ook besproken wat achteraf wellicht beter was geweest. De bewoners die hun huis openstellen weten als geen ander dat er veel bij komt kijken om tot een goed plan van aanpak te komen. Voor mensen die nog aan het begin staan is dit waardevolle informatie.

Wethouder Remco Duijnker is blij met de woningeigenaren die hun opgedane kennis willen delen: “Stapvoor-stap gaan we samen Den Helder steeds verder verduurzamen. De ervaring van andere bewoners met alle tips en aandachtspunten vormt hierbij een goede bron van inspiratie”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button