Den Helder

Helderse kinderburgemeester in aantocht

De kinderburgemeester voor Den Helder komt er. Dat heeft het college besloten, nadat de gemeenteraad eerder (december 2018) een motie had aangenomen waarin gesteld werd de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken.

Deze week besloot het college in te stemmen met de werving van een kinderburgemeester met een representatieve functie. Er wordt voor twee jaar een representatiebudget beschikbaar gesteld van duizend euro (per jaar). De kinderburgemeester moet worden gezien als hulp voor de burgemeester bij activiteiten als de intocht van Sinterklaas, de uitreiking van het jeugdlintje, et cetera. Hij/zij kan bovendien een bijdrage leveren aan de activiteiten die de gemeenteraad van Den Helder al richting kinderen vervult, zoals het “Raadslid in de klas”-project en het bezoek van verschillende klassen aan de raadszaal. De gemeenteraad en het college kunnen door de plannen en activiteiten van de kinderburgemeester meer leren over hoe kinderen de stad zien en wat zij belangrijk vinden.

Een kinderburgemeester kan volgens het CDA, de initiatiefnemer van de motie, een brug vormen tussen kinderen in de gemeente Den Helder en de lokale politiek. Den Helder is niet de eerste gemeente met een kinderburgemeester. Op 28 september werd in Maarssen voor de derde keer de Landelijke dag van de kinderburgemeesters gehouden. Zo’n 20 kinderburgemeesters uit het hele land kwamen bijeen om te praten over hun taken als kinderburgemeester.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button