Cultuur/Natuur

Kunst en Kippensoep in Pension Ewijcksluis

Advertentie:

Het Hotel Pension van Ewijcksluis organiseert zondag 10 november weer Kunst & Kippesoep. Door ziekte komt Frits Hoitsema in de maand november in plaats van oktober. Hij komt uit Almere en zal deze maand de muren van het Pension versieren. De opening is rond 15.00 uur en de kippensoep zal rond 17:00 uur worden geserveerd.

Frits Hoitsema, geboren in 1942 in Amsterdam, is na een moeilijke schoolperiode in de zeevaart terecht gekomen. Na de hele wereld te zijn overgevaren ging hij opzoek naar werk wat beter bij hem paste. Werkzaam in een drukkerij ging hij in de avonduren naar de grafische school. Later werd dat een cursus kunstschilderen aan de Volksuniversiteit in Amsterdam. Hier kreeg Frits les van Maarten Krabbé (de vader van Jeroen Krabbé).

De norse man gaf enkel commentaar, maar Frits liet zich hierdoor niet stoppen, zijn scheppingsdrift was te groot. Als adjunct directeur van het reprografisch centrum studeerde hij in de avonduren fotografie. Na deze periode is Frits werkzaam geweest in de fotografie en journalistiek. Toen hij in 2006 met pensioen ging herontdekte hij zijn liefde voor schilderen. Qua technieken heeft Frits niet een bepaalde richting gekozen. In zijn werk zijn de stromingen realistisch, surrealistisch, magisch realisme, kubisme, impressionisme, expressionisme, maar ook abstract vinden. Het nadeel hieraan is dat zijn werken geen sterke overeenkomsten hebben. Het voordeel voor Frits is dat hij niet vast zit een bepaald richting en vrij is om te schilderen waar hij zin in heeft.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button