Den Helder

Open dag ‘Werken en leren’ bij de Omring drukbezocht

Advertentie:

Omring hield woensdag open huis bij de woonzorglocatie Den Koogh in Den  Helder. Het motto voor de middag was “Zo leuk kan de zorg zijn!” en was bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het werken en leren bij Omring en over alle banen in de zorg.

Den Koogh
Veel belangstelling voor het open huis bij Den Koogh (DHfoto)

Rondleiding
Er was een behoorlijke belangstelling voor de informatiemarkt. Geïnteresseerden konden met al hun vragen over werken in de zorg of opleidingen bij Omring terecht bij de medewerkers. De hele middag werden groepen rondgeleid door de woonzorglocatie om zo een indruk op te doen van de werkzaamheden binnen de zorg. Want er wordt niet alleen gezocht naar ervaren medewerkers, maar ook mensen die de overstap naar de zorg willen maken.

crdl
Open Huis bij Den Koogh in Den Helder, ‘Zo leuk kan zorg zijn!” (|DHfoto)

innovaties
Ook in de zorg zijn steeds meer innovaties. Die helpen de medewerkers bij hun zorgtaken, maar maken ook het leven van de cliënten net even leuker. Den Koogh beschikt al enkele jaren over de ‘Holo Lens’ een realiteitsbril die de ergotherapeute goed kan inzetten. Die gebruikt het apparaat om na een beroerte het gevoel in lichaamsdelen te stimuleren die zijn uitgevallen.

Holo Lens
Het is niet zoals bij een VR-bril, waar je afgesloten wordt van je omgeving, maar er worden juist dingen geprojecteerd in je omgeving. Zo is daar ineens een skelet in de ruimte waar je met de Holo Lens gewoon omheen kan lopen om het te bekijken. Een bijna levensechte dinosaurus komt op je aflopen en zonder dat je het door hebt volg je de kop van het beest, waarbij je dus gestimuleerd wordt om bijvoorbeeld omhoog te kijken.

CRDL (Cradle)
De woonzorglocatie beschikt ook over een zogenaamde CRDL, een houten blok maar dan magisch! Twee personen legen een hand op het blok en als ze met de andere hand elkaar aanraken worden de mooiste geluiden afgespeeld. “Die wil ik op mijn kamer!”, roept één van de bewonders enthousiast uit. Het stimuleert onderling contact en het lijkt net alsof je samen muziek aan het maken bent.

C-Mill
Een loopband maar dan… leuk! Bij de C-Mill loop je op een loopband en moet bijvoorbeeld ingrediënten voor een pizza verzamelen. De projectie is niet alleen op het scherm, maar ook op de loopband zelf. En zeg nou zelf, dat maakt therapie natuurlijk veel leuker, een mooie stimulans.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button