Den Helder

Helderse proef met zes containertuintjes

Advertentie:

De containertuintjes, een wens van de Stadspartij, komen er. Dat heeft het college laten weten. Den Helder krijgt er in eerste instantie zes, te weten aan de Gravenstraat, Vismarkt en Middelzand-MFC. Het betreft een pilot (proef) en er wordt geëxperimenteerd met containertuintjes met echte beplanting en met kunststof beplanting.

“In diverse steden zijn positieve resultaten behaald”, meldt het college aan de gemeenteraad. De gemeente Den Haag gebruikt bijvoorbeeld CityGards. “Hun onderzoek wijst uit dat bijplaatsing van dozen, grof vuil en vuilniszakken is gereduceerd door het plaatsen van deze containertuintjes. Uit cijfers blijkt ook dat de Haagse bewoner zijn omgeving als positiever ervaart. De wens tot uitbreiding van de containertuintjes is groot onder de bewoners.”

Het bedrijf dat de containertuintjes gaat plaatsen maakt gebruik van onderhoudsvriendelijk materiaal, seizoensbestendige beplanting en garandeert een aantrekkelijk beeld gedurende het hele jaar. De bloembakken rondom de container zijn van gerecycled materiaal gemaakt en worden tijdens het legen mee omhoog getild. De containertuintjes worden in de periode november tot eind van het jaar geplaatst. De proeflocaties worden gemonitord. Uit evaluatie en onderzoeksresultaten moet blijken of de pilot navolging kan krijgen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button