Den Helder

Helderse Uitdaging van start met november matchmaand

Den Helder – Vanwege de coronamaatregelen kan de Beursvloer van De Helderse Uitdaging Den Helder helaas geen doorgang vinden. Wel waren er al veel vragen aangemeld en de Helderse Uitdaging wilde deze niet verloren laten gaan. Daarom hebben ze november omgedoopt tot ‘november matchmaand’.

Zowel de matchgroep, het bestuur als de manager proberen zoveel mogelijk matches te realiseren met gesloten beurs. Eigenlijk zoals de Helderse Uitdaging het hele jaar door werkt, maar nu zetten ze er nog een extra tandje bij. Sommige aanvragen zijn al gerealiseerd, nog voor de matchmaand is begonnen.

Stichting Goederenbank
Stichting Goederenbank Den Helder was op zoek naar een lange uitschuifbare ladder die in een driehoek kan staan. Het pand waar ze in zitten is namelijk erg hoog en om de verlichting te kunnen vervangen, aansluiten of ophangen voldeed hun huidige keukentrapje niet. Niels Buijtendijk zag de aanvraag voorbij komen en reageerde meteen dat ze een mooie ladder hadden. Die boden ze met veel plezier aan. Samuel van Sandijk van de Goederenbank liet als tegenprestatie een heerlijke slagroomtaart bij ze bezorgen. Dat stelde Buijtendijk enorm op prijs en reageerde op Twitter. “Als bedankje nog wat ‘fruit’ gekregen. Dat bedoelen we nou met #beteraf!”

Ook de aanvraag van Den Helder Suns werd snel gerealiseerd. Manager Cyril Kraak vroeg Bikestore Julianadorp en Halfords of zij allebei een fiets beschikbaar wilde stellen voor twee spelers uit het team. Daar hoefden Pieter Bruin van Bikestore en Ralph Artz van Halfords niet lang over na te denken. “Natuurlijk doen wij dat,” was het antwoord van beide heren. De fietsen gaan binnenkort naar de Suns toe en dan wacht ze een leuke tegenprestatie.

Archiefkast
Ontmoetingscentrum de Verbinding-Wonen Plus Welzijn was op zoek naar een hoge archiefkast, afsluitbaar met slot, voor het opbergen van ordners met vertrouwelijke documentatie. Matchgroeplid Deborah Meeuwissen wist een match te maken met Bart en Paul De Jong. Zij stelden met veel plezier een kast beschikbaar en overhandigden die aan Willem Burggraaff. Beide heren De Jong kregen tijdens de overdracht van de kast als tegenprestatie een diner bon voor maaltijden in Resto Samen Zijn.

Een succesvolle match is een win-winsituatie voor zowel de maatschappelijke organisatie als de ondernemer. Voor de maatschappelijke organisatie gaat een vraag of wens in vervulling. Voor de ondernemer is het een praktische invulling van maatschappelijk betrokken ondernemerschap, het geeft het een goed gevoel iets voor een ander te kunnen doen. Ook levert het publiciteit op en ontvangen ze een tegenprestatie vanuit de maatschappelijke organisatie. Zoals bij de Beursvloer gebruikelijk is, bieden alle vragende organisatie een tegenprestatie aan.

Meehelpen aan november matchmaand
Op de website van de Helderse Uitdaging staan alle aanvragen onder het kopje nieuws. Een aanvraag kan realiseren? Neem contact op met manager Cyril Kraak via info@helderseuitdaging.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button