Hollands KroonSchagen

Horecamedewerkers aan de slag in de zorg

Regio Noordkop – Horecamedewerkers zonder baan kunnen aan de slag in de zorg. Op initiatief van Woonzorggroep Samen is contact gelegd met “Op Kop” om horecamedewerkers op detacheringsbasis in te zetten in de zorg in de Kop van Noord-Holland. Van horecatijger tot zorgheld. De detachering eindigt in overleg op het moment dat de horecagelegenheden hun deuren weer kunnen openen. Mensen met een horeca-achtergrond die tijdelijk in de zorg willen werken, kunnen zich aanmelden via opkop.nl.

Het horecapersoneel wordt ingezet om niet-zorgtaken van zorgpersoneel over te nemen. Er zijn verschillende functies beschikbaar, waaronder medewerker huishouding, facilitair medewerker en gastheer of gastvrouw. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om ontvangen van bezoek of schoonmaakactiviteiten. Andere werkzaamheden zijn gericht op de restaurantvoorziening of huishouding op een locatie.

Het initiatief om horecamedewerkers in te zetten in de zorg is genomen door Woonzorggroep Samen en Op Kop. Waar er momenteel door de coronamaatregelen veel minder werk is in de horeca, komt de zorgsector juist handen tekort. In beide sectoren heeft Op Kop inmiddels een goed netwerk ontwikkeld, dankzij de inzet van Match2020 in de afgelopen jaren als onderdeel van het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt!. Samen gaan de partijen op zoek naar horecapersoneel dat in de zorg kan werken. In overleg met zorginstellingen en het horecapersoneel zal worden gekeken waar een goede match is.

Win-winsituatie
”Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief. Momenteel is de krapte in onze sector behoorlijk nijpend. We kunnen alle hulp dan ook goed gebruiken”, aldus Caroline Beentjes, lid Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen. “Op deze manier hopen we niet alleen de druk voor onze medewerkers wat te kunnen verminderen, maar ook iets voor horecamedewerkers te kunnen betekenen. Met recht een win-winsituatie in deze barre tijden.”

“Wij willen met Op Kop van toegevoegde waarde zijn voor de arbeidsmarkt in de Kop. Eerder deden we al eens een succesvolle oproep voor arbeidskrachten voor de glastuinbouw. Wij werken hier graag aan mee. Met dit initiatief zorgen we ervoor dat mensen die thuis zitten enerzijds weer aan de slag kunnen en ondersteunen we daarnaast de sector waar momenteel een schreeuwend tekort is aan mensen”, vertelt bestuurlijk trekker van Op Kop wethouder Theo Meskers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button