Grote kleindiertentoonstelling in Winkel

De Niedorphal in Winkel is in het weekeinde van 14 en 15 december weer voor een deel gevuld met een groot aantal vertegenwoordigers van de in Noord-Holland gehouden hoender- , watervogel-, duiven- en pelsdierenrassen en cavia’s. De Noord-Hollandse fokkers zenden dan hun beste dieren in om uit te maken wiens dier het kampioenschap in de verschillende diergroepen zal behalen, nadat op eerdere tentoonstellingen al een voorselectie heeft plaatsgehad.

Dit jaar hebben de kleindierhouders uit Noord-Holland toch weer een kleine vijfhonderd dieren ingeschreven en krijgen bezoekers van de kleindiertentoonstelling een mooi aantal van circa 260 konijnen, tien cavia’s, 125 hoenders, water- en siervogels en tachtig sierduiven te zien.

Al deze dieren worden zaterdag 14 december individueel aan een minutieus onderzoek onderworpen door vaklui, die beoordelen of ze voldoen aan de kenmerken van het ras waartoe ze behoren, dit alles schriftelijk vastgelegd op de beoordelingskaart. Op deze open keuring kunnen bezoekers dit jaar voor het eerst als toeschouwer getuige zijn van dit proces. De toppers op alle eigenschappen dingen mee naar het kampioenschap.

De prijsuitreiking is zondagmiddag 15 december om 14.00 uur. Het is voor liefhebbers en belangstellenden alleszins de moeite waard deze etalage van de in Noord-Holland gehouden kleindieren te bezoeken. Het is ook een uitstekende gelegenheid voor wie informatie wenst over een aspect van deze hobby.

Tombola
Voor de bezoekers die graag een gokje wagen is er een rijkgevulde Tombola opgetuigd en wie een gezellig avondje Bingo wil spelen kan zaterdagavond 14 december 20.00 uur zijn/haar hart ophalen in de kantine van de Niedorphal, waar onder leiding van Ruilof Linstra zal worden gespeeld om een speenvarken, of de waarde ervan als vleespakket. Daarnaast natuurlijk nog veel andere aantrekkelijke prijzen.

Tijdens de hele tentoonstelling is er voor kinderen gelegenheid om lijfelijk met (geënte) konijnen in aanraking te komen in een speciaal daarvoor ingerichte hoek. Zij krijgen dan een beperkte tijd, onder toezicht, de kans een konijntje te aaien. Het is voor alle kinderen belangrijk deze ervaring op te doen en mogelijk leidt het ertoe dat ze de stap nemen om zelf de verantwoording te nemen voor een levend wezen.

De tentoonstelling is open:
Zaterdag 14 december van 10.00 tot 22.00
Zondag 15 december toegankelijk van 10.00 tot 16.30.

Voor informatie: Sjaak Hinke, tel. 06-12519306 mail: sjaak.hinke@gmail.com.

Mobiele versie afsluiten