MSV Zeemacht VR1 bekert verder

Sporthal De Brug in Den Helder was vrijdagavond het toneel van een heuse topper. In het bekertoernooi zaalvoetbal troffen de nummers 1 en 3 elkaar. Team Alkmaar/Sportstars vr2 kwam op bezoek in Den Helder.

Coach Dick van Stralen heeft tijdens de voorbereiding het team optimaal scherp gezet om voor de volle winst te gaan. De ambitieuze damesselectie van MSV Zeemacht wil op alle fronten mee blijven doen. In de eerste helft liep het thuisteam tegen een 1-0 achterstand aan. Er waren kansen over en weer, maar allen het bezoekende team wist er een te verzilveren.

Na rust bleef het thuis spelende team de rust bewaren. Dit kwam het spel ten goede. Het was Melanie Vaalt die na een mooie actie de stand gelijk bracht. Dit was teven het startsein voor een periode waarin de dames van MSV Zeemacht het heft in handen namen. Met goed voetbal en uitstekend lopende aanvallen bleven ze druk zetten. Een snoeiharde assist van Bianca Kwast zorgde ervoor dat Celine van der Laan de 2-1 mocht aantekenen.

Niet heel veel later was het Bianca Kwast die de voorsprong vergrootte door een slimme bal van Celine van der Laan te verzilveren, 3-1. Voor het bezoekende team was het al vroeg sinterklaasavond, ze kregen een cadeautje. Van een paar meter van het doel kregen ze een vrije trap die uitstekend werd ingeschoten, 3-2. Team Alkmaar/Sportstars probeerde nog voor de gelijkmaker te gaan, maar de dames van Zeemacht stonden dit niet toe. Een knappe overwinning voor Zeemacht in een spannende wedstrijd.

Vrijdag 6 december is het weer Ladies Night in sporthal de Brug. Om 20.10 uur speelt dames 2 tegen DWOW en om 21.05 uur speelt dames 1 tegen Sporting S.