Hollands KroonUitgaan

Chimaera Trio in Lucas kerk

Winkel – Chimaera Trio geeft zondag 20 december een concert (in aangepaste vorm) in de Lucas kerk in Winkel. Chimaera Trio bestaat uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano), zij brengen de Duitse Romantiek in klein formaat en profileren zich als ambassadeurs van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer, een strijker en een toetseninstrument.  De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.

De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie. De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Omdat er vanwege Covid-19 minder mensen in de Lucaskerk mogen, worden er twee concerten van een uur gegeven. Het eerste concert is van 19.15 tot 20.15 uur, de kerk is open vanaf 18.45 uur. Het tweede concert is van 21.15 tot 22.15 uur, de kerk is open vanaf 20.45 uur.

In dit één uur durende concert worden werken van Johannes Brahms, Clara Schumann-Wieck en Robert Schumann ten gehore gebracht. Voor de prijs van 13 euro zijn de kaarten te koop.

Meer informatie is te vinden op de website www.culturelestichtingniedorp.nl. Hier zijn ook de kaarten te reserveren, door de Covid-19 richtlijnen is de kaartverkoop anders dan gebruikelijk. Bij de bekende voorverkoopadressen kunnen helaas geen kaarten meer gekocht worden, evenmin als aan de zaal. Kaarten kunnen ook telefonisch worden besteld via 0224-54 21 19. Er word volgens de richtlijnen een maximum aantal bezoekers per concert gehanteerd, zodat een veilige omgeving met voldoende afstand en goed zicht is gegarandeerd.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button