Hollands KroonJeugd

100 Junior Energiecoaches geslaagd

Hollands kroon – De afgelopen weken hebben 100 kinderen uit Hollands Kroon meegedaan aan het spel Junior Energiecoach. Op speelse wijze ontdekten zij hoe en waar slim energie kan worden bespaard. De jonge deelnemers hebben als beloning een mooi diploma, een scoutingbadge, sleutelhanger en een bericht van de burgemeester ontvangen.

Burgemeester Rian van Dam wilde de diploma’s zelf uitreiken, maar dat was niet mogelijk door de coronamaatregelen. De gemeente is 100 Junior Energiecoaches rijker en daar is zij trots op. Daarom zijn alle deelnemers uitgenodigd om volgend jaar een bezoek te brengen aan het gemeentehuis. Daar volgt een mega lampenjacht en kunnen de kinderen hun slimme tips geven.

Junior Energiecoach is een spel voor het hele gezin. In vijf weken tijd werden vele spelletjes, puzzels en proefjes gedaan. Samen met Varkentje Rund gingen de kinderen van zeven tot twaalf op lampenjacht en stekkerexpeditie. In Hollands Kroon zijn dertig gezinnen en een groep jonge scouts de uitdaging aan gegaan.

Leerzaam en hilarisch
De kinderen waren razend enthousiast. Ze vonden de filmpjes met Varkentje Rund hilarisch en hebben veel geleerd. Marinus Hovius, welpenleider bij scoutingvereniging Corcus Corone, uit Den Oever licht toe: “Wij deden met onze hele welpengroep mee met de Junior Energiecoach. Een mooi project dat goed past bij het gedachtegoed van de scouting: samen dragen we bij aan een betere wereld. Door dit project samen te doen, steken de kinderen er veel van op. Die ervaring nemen ze mee naar huis en zo komen de tips en trucs overal terecht. Dat is hartstikke mooi, daar doen we het voor! Tijdens de laatste spelavond kreeg de welpengroep zelfs bezoek van de neef van Varkentje Rund. Een mooie afsluiting van een geslaagd spel.”

De gemeente kijkt terug op een geslaagde eerste deelname aan het spel Junior Energiecoach. Plannen voor een volgende editie liggen al op tafel. Als het zover is, zal de gemeente hierover tijdig informeren. Dan kan de volgende groep jonge inwoners uit Hollands Kroon zich aanmelden voor dit leuke en leerzame spel.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button