Den HelderVideo

Asielzoeker Soliman in hongerstaking door trage vergunningsprocedure (video)

Den Helder – Asielzoeker Soliman is al bijna twee weken in hongerstaking. Hij wil graag werken, maar het lukt hem niet om aan de bak te raken. Niet omdat er geen werk is, maar vanwege de trage vergunningsprocedure. Soliman zit voor zijn gevoel tussen wal en schip. Hij wil netjes de procedure volgen, maar vindt op deze manier geen werk.

“De Nederlandse wet zegt: als je hier zes maanden legaal verblijft en je een BSN, DigiD en bankrekening hebt, je het recht hebt om te mogen werken”, vertelt Soliman. Maar zo eenvoudig is het niet. De werkgever moet een vergunning aanvragen en daar gaat het vaak mis. De aanvraag duurt ongeveer vijf weken en dat is vaak te lang. “Werkgevers willen niet zo lang wachten en dan wordt de baan aan iemand anders gegeven”.

“Ik ben vader en moet en goede vader en echtgenoot zijn om hun te onderhouden, hoe kan ik dat doen als ik niet kan werken?” Soliman ziet daarom geen andere oplossing dan in hongerstaking te gaan om zo aandacht te krijgen voor dit probleem.

Update 1 december
Na bemiddeling door de IND heeft Soliman zijn hongerstaking in de loop van woensdag 1 december opgeschort.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

3 reacties

 1. dus naast de voorrang op huurwoningen gaan ze nu ook op deze misselijkmakende manier voorrang op de banenmarkt afdwingen??

  jolijt jolijt, laten we nog meer dankbaar volk binnen halen……

  1. Beste RB, zou je het stuk nog een keer goed willen lezen, voordat je dit soort polariserende teksten plaatst.

   1. Beste Jan, nee u veranderd mijn mening niet, ik trap niet in zielige verhaaltjes en ben fel tegenstander van afpersing wat deze gelukszoeker duidelijk aan het doen is….

    stop het knuffelen

Back to top button
%d bloggers liken dit: