Den Helder

Citymarketing teleurgesteld: uitstel van Helder Licht 2021

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft besloten dat het evenement “Helder Licht” eind december niet door kan gaan. Dit naar aanleiding van de aanscherping van de maatregelen rond corona. Een van die maatregelen is dat kunst, cultuur, sport en horeca is afgeschaald naar 17.00 uur om zo min mogelijk reisbewegingen mogelijk te maken. Helder Licht brengt juist ‘reisbeweging’ op gang, aldus de gemeente.

Citymarketing betreurt dit enorm. De meeste content voor de lichtprojecties en videomappings is gereed. “We zijn zo trots op het resultaat en staan te trappelen om het zowel bewoners als bezoekers te laten zien. Daarbij is de route volledig in de buitenlucht en zou Helder Licht een ‘lichtpuntje’ kunnen zijn voor velen in deze duistere decembermaand”, aldus Anke de Vries.

Met de gemeente is afgesproken om, zodra de coronamaatregelen versoepeld worden, Helder Licht alsnog in het 1e kwartaal van 2022 te realiseren. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt de lustrumeditie doorgeschoven naar eind 2022. “Hoe dan ook, er komt een moment dat de 5e editie van Helder Licht zal stralen in Den Helder.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button