Noordwest Ziekenhuisgroep neemt opnieuw maatregelen

Den Helder – Door de snelle toename van coronapatiënten moet de Noordwest Ziekenhuisgroep opnieuw maatregelen nemen: planbare operaties en een deel van de behandelingen worden uitgesteld, zo laat NWZ dinsdag weten. Dit geldt zowel voor locatie Alkmaar als locatie Den Helder.

Vooralsnog gaan alleen urgente operaties door die medisch gezien binnen zes weken moeten plaatsvinden. Overige ingrepen worden – indien het medisch verantwoord is – uitgesteld. Hierbij is er altijd overleg met de medisch specialist. Als een operatie niet doorgaat, wordt de patiënt gebeld.

Wat gaat wel door?
Acute zorg, semi-acute zorg en oncologische zorg (chemotherapie, immunotherapie, bestralingen en oncologische operaties) gaat door. “De poliklinieken zijn open en afspraken laten we zoveel mogelijk doorgaan. Voor een deel van de consulten wordt gebruik gemaakt van videobellen of de afspraak wordt omgezet naar een telefonisch consult.” Wie een afspraak hoeft niets te doen. Als de afspraak niet door kan gaan wordt de patiënt geïnformeerd.

Overal valt inmiddels wel te lezen dat het druk is in de ziekenhuizen door de coronazorg. “We merken dat patiënten met andere klachten hierdoor geen contact opnemen met hun dokter. We willen benadrukken dat je met klachten altijd contact op moet nemen met je eigen arts. Dan kun je samen beoordelen wat nodig is.”

Mobiele versie afsluiten