Cultuur/NatuurDefensieHollands KroonPolitiek

Witte Anjerperkje voor veteranen in Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft unaniem ingestemd met een motie van Onafhankelijk Hollands Kroon, GroenLinks en Anders! voor het realiseren van een Witte Anjesperkje ergens in de gemeente. De witte anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen en bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt.

De Veteranen Contactgroep in Hollands Kroon heeft volgens de initiatiefnemers aangegeven positief te staan ten opzichte van het idee en ook zelf zorg te willen dragen voor het beheer en onderhoud aan het perkje. In overleg met hen zal het college B&W een permanent stuk grond aanwijzen voor het Witte Anjerperkje. In veel andere gemeenten staat al een dergelijk perkje. In Schagen is deze zomer door de gemeenteraad ook besloten dat zij meedoen aan het project van de Nederlandse Veteranendag. Volgens Sylvia Buczynski van de PvdA is het wel jammer dat een motie nodig is, omdat inwoners met dit soort initiatieven gewoon naar de gemeente kunnen komen.

Wethouder Mary van Gent was erg positief over de motie, die zij sympathiek noemde. Zij gaat in overleg met de veteranengroep om tot een geschikte locatie te komen. Jeffrey Leever van Onafhankelijk Hollands Kroon, die de motie tijdens de raadsvergadering indiende, was blij met de brede steun van collega raadsleden en de portefeuillehouder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button