Ingezonden

5 tips bij het openen van een zzp rekening

Sta je op het punt om als zzp’er aan de slag te gaan? Dan heb jij je vast en zeker al verdiept in de dingen die je allemaal moet regelen. Waarschijnlijk ben je ook iets over een zakelijke rekening tegengekomen. Alhoewel zo’n rekening voor een eenmanszaak niet verplicht is, is het wel verstandig om er eentje te openen. Een bedrijfsrekening brengt namelijk de nodige voordelen met zich mee. Zo lopen zakelijk geld en privégeld bijvoorbeeld niet door elkaar. Wil je hier meer over weten of ben je al overtuigd? Lees dan vooral verder. De onderstaande vijf tips komen namelijk van pas bij het openen van een zzp rekening.

 1. Kies voor een pakket met één betaalpas
  Omdat je als zzp’er een eenmanszaak hebt, ben jij waarschijnlijk de enige die een zakelijke rekening gebruikt. In dat geval heeft het geen zin om als zzp’er een zakelijke rekening met meerdere betaalpassen te kiezen. Je kunt immers maar één bankpas tegelijkertijd gebruiken. Daarbij komt dat de kosten van jouw zakelijke rekening hoger uitvallen als je voor een pakket met meer dan één betaalpas kiest.

 2. Vraag jezelf af of je een spaarrekening nodig hebt
  Wanneer je een blik werpt op de verschillende pakketten die banken aanbieden, valt het je op dat er niet alleen verschil zit in het aantal betaalpassen. Dat klopt, want bij het ene pakket krijg je wel de beschikking over een spaarrekening, terwijl dit bij het andere pakket niet het geval is. Ook hier geldt weer dat je voor een zakelijke rekening met spaarrekening extra betaalt. Vraag jezelf daarom af of je een spaarrekening nodig hebt. Wanneer dit niet het geval is, kies je voor een pakket zonder spaarrekening. Je bespaart in dat geval op jouw bedrijfsrekening.

 3. Let op de aanwezigheid van een boekhoudkoppeling
  Veel zzp’ers hebben een hekel aan boekhouden, maar helaas hoort het bij het ondernemerschap. Je moet namelijk aangifte omzetbelasting en aangifte inkomstenbelasting doen. Als je hier zelf geen kaas van gegeten hebt, kun je dit uitbesteden aan een boekhouder. Toch hoeft dit tegenwoordig niet meer, want je kunt ook een boekhoudprogramma gebruiken. Gebruik je al zo’n programma? Kijk dan of er een boekhoudkoppeling mogelijk is met de zakelijke rekening die je op het oog hebt. Wanneer dit het geval is, kost boekhouden je namelijk veel minder tijd.

 4. Maak altijd een vergelijking
  Beginnende zzp’ers denken vaak dat zakelijke rekeningen niet veel van elkaar verschillen. Dit is een misvatting, want iedere bank heeft andere opties. Open daarom nooit een bedrijfsrekening bij de eerste de beste bank die je tegenkomt, maar maak altijd een vergelijking. Wanneer je deze aanpak hanteert, lukt het je vast en zeker om de beste zakelijke rekening voor zzp’ers te vinden. Wie niet onnodig veel tijd wil besteden aan het vergelijken, kan het beste een vergelijkingssite gebruiken.

 5. Focus je niet te veel op het kostenplaatje
  Wil je een rekening openen? Grote kans dat je eerst naar de kosten kijkt. Hier valt wat voor te zeggen, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een zakelijke rekening. Het is alleen niet verstandig om je te veel op het kostenplaatje te focussen. De goedkoopste zakelijk rekening is namelijk minder uitgebreid dan de duurdere opties. Kijk daarom liever naar de inhoud van een pakket.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button