Den HelderJeugdVideo

Kinderburgemeester en ambassadeurs smeden plannen voor de toekomst (Video)

Advertentie:

Den Helder – Na zijn beëdiging tot kinderburgemeester is het voor Dien Hoogland tijd om plannen voor de toekomst te smeden. De eerst actiepunten werden vandaag samen met de groep kinderambassadeurs op papier gezet.

Samen met de kinderburgemeester vormt de groep kinderambassadeurs een werkgroep die zich gaat inzetten om Den Helder een nog fijnere stad te maken, en natuurlijk vooral voor de jongere inwoners. De kinderambassadeurs en de kinderburgemeester kwamen op woensdag bijeen in het Reddingmuseum voor een eerste echte kennismaking na hun officiële aanstelling. Volgens Dien was de eerste ontmoeting een geslaagde: “Het was leuk, we hebben elkaar goed leren kennen. We hebben met elkaar door het hele Reddingmuseum opdrachten gedaan”. Door middel van een speurtocht door het museum kreeg de groep de kans om voor het eerst echt samen te werken, en tegelijkertijd eens goed kennis met elkaar te maken.

Toekomstplannen

Naast de speurtocht werd er ook serieus gewerkt. De kinderambassadeurs hebben vooral als taak om hun scholen en medeleerlingen te betrekken bij de inspraak die zij als ambassadeurs bij de gemeente hebben. Het bereiken van leeftijdsgenoten staat dan ook hoog op de agenda. “We hebben vooral gesproken over hoe we goed kunnen samenwerken en hoe we contact kunnen houden met andere kinderen”, vertelt ambassadeur Jevi. Contacten onderhouden met veel mensen kan lastig zijn, maar daar hebben de ambassadeurs al wat op bedacht: “We gaan bijvoorbeeld folders maken die we in de klas kunnen uitdelen”, vertelt Stein. Daarnaast kwamen ook onderwerpen als een beter milieu voor Den Helder, aandacht voor zwerfafval en het zorgen voor een gelukkige jeugd aan bod.

Stein vertelt dat ook regelmatige vergaderingen een punt van aandacht zijn: “Als groep willen we ongeveer zes keer bij elkaar komen om plannen te maken”. Jevi benadrukt nog dat het duidelijk communiceren over de plannen echt van belang is: “We willen ook aan kinderen laten merken dat we plannen aan het uitvoeren zijn en ze er bij betrekken. Als wij het alleen doen, dan hebben we maar een klein groepje. Als we heel Den Helder er bij betrekken kunnen we veel meer bereiken”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button