Den Helder

Klaar voor de gladde wegen

Den Helder – De winter is in aantocht en dan kan het zomaar gebeuren dat het glad is op straat. Ga bij gladheid veilig op pad en kies zoveel mogelijk voor gestrooide routes. Op welke wegen HVC precies strooit, staat aangegeven op een plattegrond. Deze is in te zien bij de receptie van het stadhuis en op www.denhelder.nl/gladheid

Op de kaart staat ook aangegeven op welke fietspaden wordt gestrooid. Op fietspaden die niet op deze kaart zijn ingekleurd, wordt nooit gestrooid! De strooiploegen gaan al op pad voordat het glad is. Ze strooien met nat zout. Dat levert goede resultaten op. Dit middel blijft ook goed liggen als het droog is en er nog geen neerslag is gevallen.

Volgorde van strooien
Zodra er kans op gladheid is, gaan de strooiauto’s op pad. Allereerst zijn de busroutes en de belangrijkste noord-zuid en oost-west verbindingen aan de beurt. Daarna volgen de wijkontsluitingswegen. Gelijktijdig met de wegen nemen de gladheidsbestrijders ook de aanliggende fietspaden en andere belangrijke fietsverbindingen onder handen. Bij een ‘redelijke’ hoeveelheid sneeuwval of opvriezing zijn bovenstaande wegen en paden (over een totale lengte van 180 km) binnen drie uur allemaal gestrooid.

Alleen bij overmatige sneeuwval wordt (overdag) handmatig gestrooid bij onder meer buswachthokjes, oversteekplaatsen, bruggen, winkelcentra, het stadhuis en het politiebureau. Deze taak voeren medewerkers van de gemeente uit. Pas daarna komen ook de minder belangrijke fietspaden aan bod.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button