112Den Helder

Twee maanden cel voor verkeersrecidivist

Alkmaar – Een man uit Julianadorp is woensdag voor de rechter in Alkmaar veroordeeld tot twee maanden cel, een rijontzegging van zes maanden en een geldboete van 1000 euro. De man is in 2019 al eens veroordeeld voor een dodelijk verkeersongeval waarna de rijbevoegdheid voor de duur van 5 jaar is ontzegd. Desondanks werd hij in februari vorig jaar opnieuw betrapt.

De man reed in februari met een snelheid van 129 km per uur op de Keinsmerweg in ‘t Zand waar een limiet van 60 km per uur geldt. Dat werd geklokt door een agent op een surveillancemotor. Bij de staandehouding werd een speekseltekst voor het detecteren van het rijden onder invloed uitgevoerd. Een bloedtest bevestigde dat de man onder invloed van THC reed. Hij had vier keer de toegestane hoeveelheid THC in zijn lichaam. De verdachte verklaarde dat hij op weg was om zijn kind op te halen.

“Een fatale aanrijding is blijkbaar voor verdachte niet voldoende geweest om tot inzicht te komen”, zegt het Openbaar Ministerie. Voor de misdrijven, het rijden onder invloed van drugs en het rijden zonder geldig rijbewijs, ziet het OM dan ook geen andere passende straf dan een celstraf: “Het is volstrekt onacceptabel dat de man toch weer is gaan rijden met een eerder opgelegde rijontzegging van vijf jaar, dat hij lak heeft aan dat vonnis, terwijl ook vanuit het CBR zijn rijbewijs ongeldig is verklaard”, lichtte de officier van justitie op zitting toe. De verdachte betuigde in de rechtbank in Alkmaar geen spijt. Hij vond dat hij al genoeg gestraft was en stelde hoger beroep in.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

    1. En dan vind ik “matig” nog zeer zacht uitgedrukt!! Deze mam heeft overal lak aan.

Back to top button
%d bloggers liken dit: