Cultuur/Natuur

Zeepaardjes naar de opvang

Advertentie:

Den Koog – De afgelopen twee winters spoelden er langs de Nederlandse kust meerdere levende kortsnuitzeepaardjes aan. Het is voor deze zeldzame soort in de winter te koud in onze wateren. Direct terugzetten in zee heeft dus geen zin. Overwinteren in een aquarium is wel een heel goede optie om zeepaardjes te helpen. Dit kan in Nederland op twee plekken: bij Ecomare op Texel en in Diergaarde Blijdorp (Rotterdam). Beide organisaties hebben een ontheffing voor het opvangen en weer uitzetten van zeepaardjes. Dit is afgelopen twee jaar al met twintig kortsnuitzeepaardjes gelukt.

Strandbezoekers kunnen deze zeldzame en iconische vissoort helpen in de winter. Neem bij het bezoek aan het strand altijd een plastic zakje mee. Als een levend zeepaardje wordt gevonden doe deze in het plastic zakje gevuld met zeewater. Bel Blijdorp 0900-1857, optie 7 of Ecomare 0222-317741. In overleg wordt gekeken naar de mogelijkheden om het dier op te vangen.

Meer informatie?
Meer informatie via Jarco Havermans, jarcohavermans@ecomare.nl of www.ecomare.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button