Den Helder

De Hoofdzaak biedt nieuwe cursus voor jongeren aan

Advertentie:

Den Helder – De Hoofdzaak start binnenkort weer een nieuwe cursus ‘Let’s get sharing’ voor jongeren van zestien tot en met dertig jaar. Bij de cursus leren jongeren met een rugzak vol ervaring dit te delen met andere jongeren.

De cursus is bedoeld voor jongeren die graag betekenis willen geven aan hun eigen ervaringen en die tegelijkertijd hun eigen ervaringen willen inzetten om andere jongeren te ondersteunen. Het kan zijn dat jongeren zelf dingen hebben gemist tijdens hun eigen herstelproces. Bijvoorbeeld (h)erkenning van iemand die ze begrijpt vanuit zijn of haar eigen ervaringen en die niet bang is om dit te delen.

Tijdens de cursus leren deelnemers zicht te krijgen op hun eigen herstelproces en hun eigen herstelverhaal op een inspirerende manier te delen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Daarbij worden de aanmelders begeleid door twee ervaren cursusbegeleiders.

Make a Difference Today-traject
Deze cursus is onderdeel van het MDT-traject. Dit is een traject waarin jongeren kennismaken met het doen van vrijwilligerswerk voor een periode die varieert van ongeveer één tot zes maanden en tegelijkertijd iets kunnen doen voor de maatschappij. Jongeren doen dit in hun eigen tijd. De Hoofdzaak werkt binnen het MDT samen met Link Jongerenwerk en Humanitas. Naast het bieden van één op één ondersteuning aan andere jongeren kunnen deelnemers ervoor kiezen om gastlessen te geven op scholen, onderdeel te worden van het Jongerenpanel, organiseren van evenementen als GameDayz, voorlezen aan kinderen of misschien zelf wel trainer te worden van de cursus.

Jongeren die meedoen komen in contact met andere jongeren. Daarnaast ontwikkelen deelnemers zichzelf en groeien ze als mens. Zo ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Ook zijn zij van betekenis voor een ander en staat het goed op het C.V.

Aanmelden
De bijeenkomsten zijn op dinsdagavond van 18:30 tot 21:00 uur en start wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. De organisatie hoopt dat dit in januari 2024 is. Geïnteresseerden in de cursus kunnen zich geheel gratis aanmelden via de website van De Hoofdzaak. De Hoofdzaak in Den Helder is gevestigd in het Gezondheidscentrum aan Bernhardplein 76C.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button