Sport

Suns dames nemen afscheid van kampioenenhal Sportlaan

Advertentie:

Den Helder – Maar liefst zestien keer werden ze er landskampioen damesbasketbal, de goede maar vooral oude Sporthal Sportlaan wordt met weemoed vaarwel gezegd. Op zaterdag 9 december spelen de dames van de Den Helder Suns er hun laatste wedstrijd tegen ZZ Leiden en dat wordt een feestje. De toegang voor deze wedstrijd is gratis en alle oud speelsters van de club hebben een uitnodiging ontvangen om deze bijzondere wedstrijd bij te wonen. Daarvan hebben er nu al veertig toegezegd te komen.

Kampioensfeest van 2021, buiten voor de sporthal Sportlaan in verband met Corona (DHfoto)

Alle behaalde landstitels van het damesbasketbal werden in de Sporthal Sportlaan gehaald. Onder coach Meindert van Veen maar liefst veertien keer en onder de huidige coach Mario Bennes twee keer. “Er zijn wel eens uitstapjes geweest naar andere sporthallen, maar we keerden dan heel snel weer terug naar de Sportlaan omdat die als thuisbasis voor ons alles had”, aldus Van Veen. “We nemen dan ook met een zekere weemoed afscheid van deze locatie waar zoveel herinneringen zijn gemaakt”. Van Veen vertelt verder dat aan het einde van het jaar hier weer het schoolbasketbal toernooi wordt gehouden. Ook dit zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat dit toernooi hier gehouden wordt.

Het nieuwe onderkomen wordt sporthal Quelderduijn. Zodra de hal klaar is moet deze niet alleen onderdak gaan bieden aan het Helderse basketbal, maar ook aan een scala van andere sporten en evenementen. De hal moet uiteindelijk verdeeld kunnen worden in twee tot vier volwaardige speelvelden, afhankelijk van de sport. Voor van Veen blijft de sporthal aan de Sportlaan nog altijd zijn ’thuis’, maar hij ziet de toekomstige verhuizing van het basketbal zonnig tegemoet. “Deze hal geeft meer mogelijkheden. Er is meer ruimte, dus qua trainingsaccommodatie is het fantastisch. Ik vind de ligging van Quelderduijn ook goed, dus wat mij betreft is het prima.”

De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe sporthal Quelderduijn (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button