Hollands Kroon

‘Verdomd trots’ op “Het verhaal van Hollands Kroon”

Advertentie:

Wieringerwerf – “Dit is het, dit blijft het en we zijn er verdomd trots op”, stelde Jan Eichhorn als één van de vijf auteurs (Jan Eichhorn, Karel Frugte, Josien Smit, Astrid Zwaag en Frans van Zwam) van het op 28 november gepresenteerde boek ‘Het verhaal van Hollands Kroon’.

Presentatie ‘Het verhaal van Hollands Kroon’

In de bomvolle voormalige raadszaal van de Wieringermeer, gelegen in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, introduceerde medeauteur en ambtenaar erfgoed Astrid Zwaag om beurten haar medeauteurs, die allen een korte speech over hun beleving, passie en bijdrage aan het boek gaven. Het zijn uiteindelijk 28 verhalen over de geschiedenis van Hollands Kroon geworden. Hiervoor is veel onderzoek gedaan, maar ook interviews met de diverse historische verenigingen om informatie te toetsen en verifiëren. De schrijvers hebben samen twee jaar lang aan het boek gewerkt en er menig vrij uurtje ingestoken. Zij werden dan ook door een trotse wethouder Robert Leever op het podium in het zonnetje gezet met de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek en een fraaie bos bloemen.

De verhalen, gelardeerd met vele foto’s en illustraties, zijn een ware wandeling door de geschiedenis die aanvangt rond 3300 voor Christus met ‘de boomstamkano’ om via het Vikingzwaard van Hippolytushoef en nog 26 andere verhalen af te dalen naar ‘Dorpsfeesten en kermisplezier’ dat van 1100 na Christus tot het heden loopt.

Het boek is verkrijgbaar voor slechts 10 euro bij alle historische verenigingen in Hollands Kroon, maar is ook in zijn totaliteit online te lezen en aanschouwen via: https://www.canonvannederland.nl/nl/noord-holland/hollands-kroon

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button