112

Mobieltjesrover slaat toe in de Noordkop

Advertentie:

Den Helder – Afgelopen week verscheen op Facebook een bericht over een diefstal van een mobiele telefoon door een ‘mobiel rover’. De politie Den Helder waarschuwt voor de werkwijze van deze man die kennelijk door heel Nederland actief is.

De man komt een winkel/zaak binnen en legt een map of landkaart over de mobiele telefoon die ergens op een tafel/toonbank ligt. Hij leidt je af door in een buitenlandse taal de weg te vragen en bij het weggaan neemt hij je telefoon mee. “In ons werkgebied heeft hij de afgelopen week tenminste drie keer toegeslagen”, laat de politie weten. Dat was op 24 december bij een nagelstudio in Schagen, bij een kapsalon in Callantsoog en bij een bedrijf op de Middenweg in Den Helder. De recherche heeft deze zaken in onderzoek.

“In verband met de privacy mogen wij van de man geen foto plaatsen, maar hij is meestal gekleed in een zwarte jas met bontkraag en -mouwen en draagt een petje.”Wie deze man in de zaak krijgt, bel dan meteen 112!

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button