Hollands Kroon

Aanbieding petitie Data non Grata begin 2021

Hollands Kroon – De lockdown in december van dit jaar heeft als gevolg dat de petitie tegen nog meer datacenters in de Wieringermeerpolder in Hollands Kroon pas begin 2021 kan worden aangeboden. Dit laat Muriel van Nieuwenhuijzen weten namens Data non Grata, de opstellers van de petitie.

Normaliter wordt een petitie aan de burgemeester aangeboden. Op verzoek van Data non Grata waren de wethouders Theo Groot en Theo Meskers bereid een uitzondering te maken en de petitie zelf in ontvangst te nemen eind december van dit jaar. De lockdown gooide echter roet in het eten.

Afgesproken is dat, zodra de coronamaatregelen versoepelen, de twee wethouders de petitie in ontvangst nemen. Dit zal gebeuren in of bij de Cultuurschuur in Wieringerwerf, het voormalige gemeentehuis van de gemeente Wieringermeer. Tot die tijd kan de petitie, met inmiddels ruim 2500 handtekeningen, nog ondertekend worden.

www.stopdatacenterswieringermeer.petities.nl

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button