Hollands Kroon

Dit jaar geen carbid schieten in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Vuurwerk is de komende jaarwisseling verboden. Carbid schieten mag ook niet in Hollands Kroon vanwege de huidige Covid-19 maatregelen.

Een melding carbid schieten moet minimaal 30 dagen voor het afschieten gemeld worden. Ook moet worden aangegeven dat aan de eisen uit de bepalingen van de Algemene plaatselijke Verordening wordt voldaan. Bijna alle meldingen die zijn ontvangen zijn te laat gedaan, zo laat de gemeente weten. De meldingen die wel op tijd werden ontvangen, zijn geweigerd. Dit omdat het college verwacht dat er publiek op het carbid schieten afkomt en er dus teveel mensen aanwezig zijn.

Carbid schieten verboden
Dit jaar is Carbid schieten dus verboden in Hollands Kroon. Wie alsnog Carbid wil schieten? Houdt er dan rekening mee dat daarmee een overtreding wordt begaan en dat er wordt beboet.

Vuurwerk afsteken is deze jaarwisseling verboden. Wie hoort of ziet dat er ergens vuurwerk wordt afgestoken? Meld het dan via de Fixi app. Wie weet of vermoedt dat ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of verhandeld? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button