Hollands KroonVideo

Van bankmedewerker tot geitenhouder (video)

Advertentie:

Hippolytushoef – Bas Brommer werkte tot vier jaar geleden bij een bank tot hij zijn passie voor dieren vervulde en zijn eigen melkgeitenbedrijf De Wierhoeve is gestart.

Momenteel heeft hij duizend geiten die tweemaal daags worden gemolken. Dit doet hij samen met zijn vrouw, zoon en een vaste hulp Melanie. Zijn liefde voor dieren had hij zijn leven lang. Volgens Bas geërfd van zijn beide opa’s die boer waren. Zijn vader komt ook van de boerderij, maar is later een hele andere weg ingeslagen. Hij is jarenlang huisarts geweest in Hippolytushoef.

Enkele jaren geleden heeft Bas besloten de stap voor een eigen bedrijf te maken. Dit is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met duizend geiten. Dit aantal is ook een vanuit de overheid vastgesteld maximum. Eerdaags wordt een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe schuur voor de opvang van een kleine vierhonderd lammeren. De geitenmelk wordt deels verwerkt tot kaas bij Klaver en het andere deel wordt gebruikt voor melkpoeder, wat naar Azië gaat.

Passie
Dat zijn passie voor dieren groot is blijkt wel uit het gesprek met hem over zijn bedrijf. Hij praat er zeer enthousiast over en het welzijn van zijn dieren komt op de eerste plaats. Begin volgend jaar wordt het weer druk op De Wierhoeve want dan is het weer lammerentijd. Bas laat zijn geiten éénmaal per jaar dekken. De bokjes gaan naar speciale bedrijven om gefokt te worden voor de vleesproductie. De lammeren gaan naar een andere geitenboer en worden later weer teruggehaald.

Meer informatie over het geitenbedrijf is te vinden op Facebook.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button