Uitgaan

Een frisse start van 2024 met nieuwjaarsduik in Julianadorp

Advertentie:

Julianadorp – De Culturele Vereniging Julianadorp organiseert op 1 januari 2024 weer de jaarlijkse nieuwjaarsduik. Deelnemers kunnen zich tussen 11:30 en 12:45 uur aanmelden, om 13:00 uur wordt het startsein voor de 48e editie van de Dorper Nieuwjaarsduik gelost.

Deze duik in het ijskoude water markeert niet alleen het begin van het nieuwe jaar, maar ook de samenhorigheid en moed van de lokale gemeenschap. Belangstellenden kunnen zelf duiken, maar het is uiteraard ook mogelijk om de deelnemers aan te moedigen.

Traditiegetrouw begint het evenement bij BillyBob met de inschrijving. Het is ook mogelijk om dit vooraf te doen, via inschrijven.nl (t/m 30-12). Bij het aanmelden op 1 januari ontvangen de inschrijvers een bandje en een origineel detail om mee te duiken. Op vertoon van dit bandje krijgen duikers na afloop op het strand warme chocolademelk. Het detail kan gebruikt worden voor foto’s die gemaakt worden.

Programma
Deelnemers zijn 1 januari tussen 11:30 en 12:45 welkom om zich aan te melden (na online inschrijving) of in te schrijven bij Billy Bob. De kosten zijn € 2,50 per deelnemer. Om 12:45 sluit de inschrijving. Firma Beers zorgt dat er vanaf 12:30 omkleedwagens ter plaatse zijn. Hierin kunnen deelnemers zich omkleden of hun spullen achterlaten. Van 12:55 tot 13:00 wordt een warming up gegeven door RVS Leefstijl en om stipt 13:00 wordt het startsein gegeven voor de 48e Dorper Nieuwjaarsduik.

Na de duik is er voor de duikers (op vertoon van hun bandje) warme chocolademelk af te halen, dit is beschikbaar gesteld door Paal 6. De stand of tafel staat bij de omkleedwagens. Vanaf 13:15 uur zijn de duikers en supporters welkom bij BillyBob voor een gezellige napraat en kunnen de vaantjes/tegeltjes (voor de jubilarissen) worden opgehaald. Daar kunnen zij wat drinken, proosten op de prestatie of goede voornemens uitspreken.

Jubileum
Deelnemers die een jubileumeditie vieren en bijvoorbeeld 10, 25, 40 of 50 keer gedoken hebben, ontvangen een gepersonaliseerd geschenk. Mensen die geïnteresseerd zijn naar hun aantal deelnames kunnen een mail sturen naar: j.vlaming@deculturele.nl.

“Deelname kan vanaf iedere leeftijd, maar omdat we wel met veiligheid te maken hebben vragen wij kinderen onder de 12 jaar te duiken met een oudere begeleider”, vertelt Jacco Vlaming van de Culturele Vereniging. “Bij een eventueel incident zijn EHBO Koegras en de Reddingsbrigade ter plaatse om hulp te verlenen. We duiken in de zee bij de strandopgang Paal 6 Julianadorp (opgang bij BillyBob). Dit jaar worden we met trots ondersteund door een indrukwekkende lijst van sponsors die de Culturele Vereniging en haar evenementen mogelijk maken. Naast de eerder genoemde organisaties willen we graag onze dank uitspreken Van Lierop Adviesgroep en Ijsclub Julianadorp. Hun genereuze bijdragen maken het mogelijk om een onvergetelijke ervaring te creëren voor alle deelnemers en toeschouwers.” Meer informatie over de duik is te vinden op www.deculturele.nl of door een mail te sturen naar info@deculturele.nl.

In 2023 kon de Dorper Nieuwjaarsduik na een pauze van twee jaar eindelijk weer plaatsvinden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button