Sport

Denise Betsema blijft leidster in X2O Badkamerklassement

Loenhout – Na de derde van de acht te verrijden veldritten voor het X2O Badkamerklassement handhaafde Denise Betsema de eerste plaats. In het Belgische Loenhout kwamen donderdagmiddag maar liefst 100 dames aan de start.

Na de start over het asfalt meldde de Texelse Betsema zich als tweede in het onverharde gedeelte. In de modder liet zij zien zich thuis te voelen in drassig terrein. Bij het ingaan van de derde van de vijf te verrijden ronden vormden de Nederlandse dames een kopgroep van vier dames. Vooraan Denise met de wereldkampioene Lucinda Brand en op een kleine afstand Shirin van Anrooij.

De beide voorop rijdende dames gingen al stuivertje wisselend verder. Duidelijk werd toen dat het een voltallig Nederlands gevuld podium zou worden. Na de bel voor de laatste ronde kon Denise een tempoversnelling van de wereldkampioene niet meer pareren. Bij de finish leverde ze vijftien seconden in. Van Anrooij werd derde en Annemarie Worst eindigde net naast het podium. Omdat Betsema onderweg nog vijftien bonusseconden scoorde bleef de schade beperkt en heeft ze nog een voorsprong van 1 minuut en 28 seconden. In dit klassement tellen namelijk de eindtijden per wedstrijd.

De dames die direct achter Denise geklasseerd stonden leverden veel tijd in en kwamen in tijd gezien op grotere afstand. De volgende wedstrijd om de X2O badkamers trofee in bij de GP Sven Nijs op nieuwjaarsdag in het Belgische Baal en zondag de volgende veldrit om de Wereldbeker in Hulst. Beide wedstrijden zijn wegens Covid-19 zonder publiek. Maar worden live uitgezonden op Sporza en Eurosport.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: