GR2022DH

Marije Boessenkool opnieuw lijsttrekker GroenLinks Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Tijdens een goed bezochte online ledenvergadering van GroenLinks Den Helder is Marije Boessenkool unaniem als lijsttrekker verkozen. “Ik ben blij met deze lijst waar politieke ervaring, maatschappelijke betrokkenheid en gedrevenheid voor natuur en duurzaamheid samenkomen. En met een kei als Marije als lijsttrekker gaan we met vertrouwen de komende jaren tegemoet!”, aldus Tessa Augustijn, de afdelingsvoorzitter van GroenLinks.

GroenLinks is blij dat de huidige fractieleden zich ook in de komende periode weer willen inzetten. Marja Timmers, de nummer 2 op de lijst, is al jaren actief binnen de fractie en werkzaam bij de politie. Fred van Vliet (nr 4), oud marineman, zet zich in voor groen en dieren en is ook al jaren actief voor GroenLinks. Nel Dol (nr 5) heeft meer dan tien jaar ervaring als gemeenteraadslid en nu actief als commissielid Sociaal Domein. Als gepensioneerd maatschappelijk werker weet zij als geen ander waar het mis kan gaan.

Nieuwe gezichten
Nieuw zijn onder andere Richard de Graaf, agrarisch ondernemer, op nummer 3. Met Koos van Beveren (nr 6) wordt kennis en kunde rondom verkeersveiligheid vergroot. Narita Derks (nr 7), secretaris van de Jongeren Adviesraad, is met 24 jaar de jongste op de lijst. “Met deze nieuwe mensen op onze lijst, versterken we ons netwerk in Den Helder nog meer.”

GroenLinks heeft een traditie hoog te houden als het gaat om de verhouding vrouw/man op de kieslijst. Ook dit keer heeft de partij weer evenveel vrouwen als mannen weten te inspireren om zich verkiesbaar te stellen voor de komende raadsverkiezingen. GroenLinks Den Helder heeft 16 mensen op de kieslijst staan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

8 reacties

 1. Marije Boessenkool is een uitstekend raadslid en voor linkse stemmers de beste keuze. Ik zou eerder op haar stemmen dan op de PvdA of D66.

  1. Een nog schadelijker keus dan het communistische GL is D66. Een BB dat zich met GL verbindt verdient afstraffing.

  2. Wie is Olaf Tulen. Is de bewering juist dat hij in Den Haag woont? Zo ja waarom bemoeit hij zich met de Helderse politiek ? Wat betekent zijn contact met Sylvia Hamerslag ? Waarom een advies om te stemmen op HL Boessenkool terwijl GL de vijand is van
   Behoorlijk Bestuur ? Is er een plan om stilletjes BB het GL kamp in te trekken
   ? Waarom onderzoekt Stijn Vos dit niet ?
   Waarom zou men op BB stemmen nu dit Olaf Tulen gedoe onduidelijk is ?

 2. Wat gek RB terwijl rechts het al 25 jaar voor het zeggen heeft… Overigens toen links de sociale voorzieningen een aantal decennia zeker stelde hoorde ik je niet over links… Als kiezer mag je natuurlijk gewoon gebruiker zijn van al het goeds wat er komt, maar ik denk dat je dat van de VVD en het CDA niet kunt volhouden de afgelopen 20 jaar…Zij hebben Nederland immers in een diep put gestort. Maar joh, geef gerust links de schuld, het zegt meer over jou dan over links… 😉

  1. ik zeg nergens iets over wie het hier voor het zeggen heeft cq voor het zeggen gehad hebben, maar als we het daar dan toch over moeten hebben gelukkig maar dat er nog wat rechtse invloeden in gezeten hebben, alhoewel die Pinocchio die het land al 12 jaar teistert helemaal verlinkst is, dat is ook de reden dat dit land de laatste 10 jaar aan het afglijden is…. als links het de laatste 25 jaar voor het zeggen gehad zou hebben was het nu al 24 jaar totaal onleefbaar geweest zijn in dit ooit eens fijne landje, hebben we toch dankzei rechts 14 jaar ietwat leefbaar klimaat gewonnen….

   en verder als kiezer heb je helemaal niets te zeggen, dankzei altijd ongestraft kiezersbedrog en een mongolisch coalitiesysteem welke (linkse) partijen aan de macht helpt waar geen mens op gestemd heeft

   de sociale voorzieningen zijn hier veel te hoog, werken moet lonen en handje ophouden moet een vorm van karig overleven zijn maar hier is het dankzei links walhalla geworden voor opvreters en daardoor komen ze met drommen deze kant op om nooit meer te hoeven werken, neeeee goed gedaan hoor links…..

  2. Hans, eens stelde jij dat de wereld van iedereen is. Een gedachtengoed die leidt tot generale ellende. Een GL communisme waar het globalisme handig misbruik van maakt. Een GL dat mede oorlog voert tegen de werkelijkheid.

  3. Boskeljon denkt nog in Links en Rechts. Die tegenstelling bestaat niet meer. Zoek eens uit wat het WEF BETEKENT EN DOET.

Wellicht ook interessant

Back to top button