Marije Boessenkool opnieuw lijsttrekker GroenLinks Den Helder

Den Helder – Tijdens een goed bezochte online ledenvergadering van GroenLinks Den Helder is Marije Boessenkool unaniem als lijsttrekker verkozen. “Ik ben blij met deze lijst waar politieke ervaring, maatschappelijke betrokkenheid en gedrevenheid voor natuur en duurzaamheid samenkomen. En met een kei als Marije als lijsttrekker gaan we met vertrouwen de komende jaren tegemoet!”, aldus Tessa Augustijn, de afdelingsvoorzitter van GroenLinks.

GroenLinks is blij dat de huidige fractieleden zich ook in de komende periode weer willen inzetten. Marja Timmers, de nummer 2 op de lijst, is al jaren actief binnen de fractie en werkzaam bij de politie. Fred van Vliet (nr 4), oud marineman, zet zich in voor groen en dieren en is ook al jaren actief voor GroenLinks. Nel Dol (nr 5) heeft meer dan tien jaar ervaring als gemeenteraadslid en nu actief als commissielid Sociaal Domein. Als gepensioneerd maatschappelijk werker weet zij als geen ander waar het mis kan gaan.

Nieuwe gezichten
Nieuw zijn onder andere Richard de Graaf, agrarisch ondernemer, op nummer 3. Met Koos van Beveren (nr 6) wordt kennis en kunde rondom verkeersveiligheid vergroot. Narita Derks (nr 7), secretaris van de Jongeren Adviesraad, is met 24 jaar de jongste op de lijst. “Met deze nieuwe mensen op onze lijst, versterken we ons netwerk in Den Helder nog meer.”

GroenLinks heeft een traditie hoog te houden als het gaat om de verhouding vrouw/man op de kieslijst. Ook dit keer heeft de partij weer evenveel vrouwen als mannen weten te inspireren om zich verkiesbaar te stellen voor de komende raadsverkiezingen. GroenLinks Den Helder heeft 16 mensen op de kieslijst staan.

Mobiele versie afsluiten