Den HelderHollands KroonKop van Noord-HollandSchagenTexel

Naar de supermarkt op 1 januari wordt steeds normaler

Kop van Noord-Holland – Boodschappen doen tijdens de feestdagen. Er was een tijd dat dit niet mogelijk was, maar dat is lang geleden. Een van de laatste ‘heilige huisjes’ was Nieuwjaarsdag, maar ook op die eerste dag van het jaar is naar de supermarkt gaan steeds eenvoudiger. Ook in de Noordkop zijn de meeste supermarkten op 1 januari 2022 gewoon geopend.

Nu.nl meldt: “Bijna de helft van de supermarkten (47 procent) is zaterdag 1 januari open, blijkt uit cijfers van Openingstijden.nl die dataverzamelingsbureau LocalFocus bij elkaar zocht. Vorig jaar was dat aandeel nog 40 procent en in het jaar ervoor was maar een vijfde van de supermarkten open op Nieuwjaarsdag.”

“Als we naar provincies kijken, zien we dat in Noord-Holland relatief de meeste winkels op 1 januari open zijn. Daar kunnen mensen in acht van de tien supermarkten boodschappen gaan doen”, aldus Nu.nl. Kijken we naar de vier gemeenten in de Noordkop, dan zijn de meeste supermarkten geopend in Den Helder. Hier zijn 11 supermarkten geopend op Nieuwjaarsdag, wat gelijkstaat aan 92 procent. Op Texel ligt dit percentage op 40, want hier zijn slechts 2 supermarkten open. In Schagen zijn het er 10 (91 procent) en in Hollands Kroon 8 (67 procent).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button