Sport

Bij Marit Raaijmakers is driemaal goud scheepsrecht

Glenn van Nierop vierde in de Madison

Advertentie:

Apeldoorn – Op de derde en laatste dag van het NK baan pakte Marit Raaijmakers samen met koppelgenoot Lorena Wiebes de overwinning in de koppelkoers over twintig kilometer met acht sprints. Na de eerste tussensprint werd het voor de kenners al duidelijk dat het koppel Raaijmakers-Wiebes het sterkste was van het deelnemersveld.

Bij elke tussensprint liep de eerste opgebouwde puntenvoorsprong verder uit en was het duo na de een na laatste sprint zeker van de Nederlandse titel op dit onderdeel. Als kers op de taart gingen de Nederlandse kampioenen hun heerschappij nog eens onderstrepen bij de eindsprint.

Glenn van Nierop vierde
Als laatste onderdeel van het NK baan was de koppelkoers (ook liefkozend Madison geheten) voor de Elite. Een rit over dertig kilometer met twaalf sprints om de punten. Het duo Glenn van Nierop (Wieringerwaard) – Alexander Konijn (Abbekerk) ging gelijk mee met de beste drie koppels, in bijna elke tussensprint de nodige punten sprokkelend.

Het was duidelijk dat de koppels voor het podium te sterk waren voor het tweetal Glenn en Alexander. Door het duo werd de concurrentie goed in de gaten gehouden en hierdoor kon de vierde plaats zeker worden gesteld. Glenn na afloop: “Ik ben nooit echt in de problemen geweest. In Alexander had ik de ideale koppelgenoot.”

De afvalkoers ging iets minder voor Van Nierop. “Ik kreeg last van mijn luchtwegen. Zeker vanwege het enorm hoge aanvangstempo. Misschien ook beter, met Alexander kon ik vlammen in de koppelkoers.”

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button