Texel

Eerste grijze pups in opvang Ecomare

Advertentie:

Texel – De dierverzorgers van Ecomare zijn verrast met twee ‘kerstcadeautjes’ in de vorm van jonge grijze zeehonden die met kerst in de opvang belandden. De eerste, Charlie, werd op 24 december op het Texelse strand gevonden, Rudolf op tweede kerstdag. Beide dieren worden nog in de quarantaine verzorgd en zijn voor bezoekers te zien door de ramen.

De winter is het geboorteseizoen van de grijze zeehonden. Er zijn al heel wat pups gezien in de Waddenzee en ook op het strand. Ligt een jonge zeehond op het droge en is er twijfel over de noodzaak hem op te vangen, dan markeren de dierverzorgers hem met verf. Zo’n dier wordt op het strand in de gaten gehouden. Die twijfel was er bij Charlie en Rudolf niet: beide zeehonden waren duidelijk ziek en hadden hulp nodig. Daarom zijn ze meegenomen naar de opvang van Ecomare.

De twee jonge zeehonden zijn niet meer afhankelijk van moederzorg of melk. Ze kregen dus meteen vis en aten na enkele dagen al zelf: een goed teken! Om Ecomare te helpen de kosten van de opvang te dragen, kunnen mensen Charlie adopteren voor (eenmalig) € 60,-. Wie hier meer over wil weten, kan terecht op ecomare.nl/steun/help-een-pup.

Wandelend langs het strand of het wad is het mogelijk een zeehond tegen te komen. Meestal gaat het om een dier dat gewoon ligt te rusten, maar het kan ook een ziek dier zijn. In beide gevallen is het belangrijk ruim afstand te houden, de zeehond niet te verstoren of het water in te jagen en de hond aan te lijnen. Maak je je zorgen om het dier, bel dan naar Ecomare (0222-317741).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button