Recensie

Anyone But You (recensie)

Advertentie:

Traditiegetrouw is het eind van het jaar de periode voor lekkere kerstfilms en romantische komedies (romkom). Naast alle herhalingen van oude successen ook een prima tijd voor nieuwe films uit die categorieën. Regisseur Will Gluck (Easy A, Annie, Friends with Benefits) schreef samen met Ilana Wolpert het verhaal dat zich grotendeels in Sydney (Australië) afspeelt.

In Boston zien we dat rechtenstudenten Bea (Sweeney) in een koffieshop probeert de sleutel van het toilet te krijgen. Haar gestuntel valt op bij de klant voor in de rij die haar listig uit de brand helpt. Ben (Powell) is een jonge financieel specialist uit Boston en hij is zichtbaar gecharmeerd door de jonge blonde Bea. De kennismaking eindigt met slapen in zijn huis waar zij ’s morgens geschrokken stiekem het hazenpad kiest. Eenmaal op straat krijgt ze spijt van haar vertrek, maar als ze terugkomt hoort ze Ben tegen zijn maatje Pete (Gata) vertellen dat het niets voorstelde en gaat ze gekrenkt weg.

Anyone but you (CTMG Inc).
Anyone but you (CTMG Inc).
Ongemakkelijke momenten
Na zes maanden komen ze elkaar tegen als de zus van Bea, Halle (Robinson), en de zus van Pete, Claudia (Shipp), zich gaan verloven. Als de twee elkaar daar weer tegenkomen doen ze ijskoud naar elkaar en geven elkaar de schuld van de slechte date. Als de ouders van Bea besluiten dat de trouwerij van de meiden in Australië moet plaatsvinden wordt de bron van ongemakkelijke momenten opengezet. Vader Leo (Mulroney) en Moeder Innie (Griffiths) zijn erg zorgzaam naar hun dochters en hebben een grote regelzucht. Als die dan ook nog geregeld hebben dat haar oude vriendje Jonathan (Barnet) zich op het prachtige landgoed bij Sydney meldt is Bea er wel klaar mee en besluit ze om met Ben te doen alsof ze een echte liefdesrelatie zijn.

Sydney Sweeney (In the Vault, The Handmaid’s Tail) was onlangs nog te zien als de blonde schoonheid in de laatste clip van de Rolling Stones. Nu is ze de perfecte actrice voor de rol van de jonge studente Bea. Ze weet te ontroeren, maar uiteindelijk ook stevig haar eigen weg te bepalen. Glen Powell heeft de dankbare rol van de knappe jonge Ben (Top Gun, Expendables 3). Alles lijkt te kloppen aan de man, maar hij weet hem toch nog wat minpuntjes mee te geven, waardoor het verhaal leuke verrassingen oplevert. De ouders van Bea, gespeeld door Dermot Mulroney en Rachel Griffiths, geven het verhaal de ribbelige kantjes, waardoor het soms behoorlijk ongemakkelijk wordt.

Rapper Gata is lekker berispend en confronterend als Pete de vriend van Ben. Alexandra Shipp (X-Man) is de mooie Claudia, bruid van Halle. Tarijn en Alexandra Gluck, de dochters van de regisseur, zijn ook in deze film van vader weer te zien. Joe Davidson is de echte Australische gespierde jongeman die met zijn accent de locatie weet te onderstrepen. De locatie in en om Sidney krijgen we ook prachtig in beeld. Vooral de opnamen uit de lucht zijn prachtig. Een lekkere zwijmelfilm waar de romantiek met al zijn mooie, maar vooral ook ongemakkelijke momenten heerlijk afwisselen. Met recht een film die in de categorie RomCom thuis hoort.

Regie: Will Gluck
Met: Sydney Sweeney, Glen Powell, Alexandra Shipp, Gata, Hadley Robinson, Michelle Hurd, Dermot Mulroney, Darren Barnet, Rachel Griffiths, Bryan Brown, Charlee Fraser, Nat Buchanan, Josh Bonello, Charlee Fraser, Turijn Gluck, Alexandra Gluck, Joe Davidson
Kijkwijzer: 12 jaar

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button