JeugdSportVideo

Video: De Vlieberg wint na schoolvoetbal en handbal ook de finale van basketbal

Advertentie:

Den Helder – Een spannende dag was het voor de basisscholen in Den Helder. Zaterdagmiddag was de finaledag van schoolbasketbal. De eerste finale ging tussen de onder 10 van de Vlieberg en de Dijk, waar de Dijk veel te sterk was en ruim won. In de tweede finale speelde de oudere kinderen van de Vlieberg tegen de Comenius. Na schoolvoetbal en handbal wist de Vlieberg ook de finale van schoolbasketbal te winnen.

Echt spannend werd het niet tussen de jongens en meiden van de Vlieberg en de Dijk. Vanaf de eerste seconde was het duidelijk dat de Dijk veel sterker was. “Het was niet onze beste wedstrijd, want we hadden er ook ook één met 36-0 gewonnen”, klonk de kritische Memphis van de Dijk. Voor Memphis was de overwinning al helemaal speciaal: “Het is mijn eerste jaar op deze school en meteen al een cup gewonnen”. Het geheim was dat het team gewoon heel goed was volgens Levy: “We hebben heel veel spelers die goed zijn in basketbal”.

De tweede finale ging tussen de oudere kinderen van de Vlieberg en de Comenius. In de eerste zes minuten leek het een mega spannende finale te worden, want aan beide kanten gingen alle ballen erin. “Iemand had vier fouten en die was best goed en daarna kwamen we er gewoon meer overheen”, aldus Siem van de Vlieberg. Siem won ook al de finales van schoolvoetbal en schoolhandbal: “Het is ook leuk om zo 2023 af te sluiten door alles te winnen in 2023, dat is een mooi eerbetoon, ook aan de sporthal”. Maar hoe kan het nou dat de school overal goed in is? “We hebben een hele fanatieke school en de basketballers en voetballers kunnen alle balsporten wel een beetje”, aldus Siem.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button