112

Bestuurders bekeurd bij controle op Ruyghweg

Den Helder – De politie heeft deze week een controle uitgevoerd op de kruising van de Ruyghweg en de Fabrieksgracht in Den Helder. Tijdens de controle werden vijf bestuurders bekeurd, omdat zij bij het afslaan geen richting aangaven. Het ging om bestuurders van drie personenauto’s en twee motoren.

Vanuit de buurtbewoners zijn verschillende meldingen binnengekomen van aanrijdingen en bijna aanrijdingen op de kruising, die daardoor als gevaarlijk wordt bestempeld. Op doorgaande weg, de Farbrieksgracht, zit een scherpe bocht. Met de bocht mee is daardoor recht doorgaand verkeer. Dus wie de Ruyghweg wil vervolgen moet richting aangeven naar rechts. Hier wordt heel vaak geen richting aangegeven door voertuigen en door fietsers, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

“Met de controle hopen wij een signaal af te geven aan buurtbewoners en verkeersdeelnemers. De controle wordt in de toekomst herhaald”, aldus de politie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button