Overige

Tips om je huis een make-over te geven 

Advertentie:

Een van de voordelen van het hebben van een eigen huis, is dat je zelf bepaalt hoe je het inricht en in welke stijl. Wanneer je al een tijdje in je huis woont, ben je waarschijnlijk toe aan een beetje verandering. Een goede oplossing hiervoor is om je woning een make-over te geven, bijvoorbeeld door je interieur te vernieuwen, uit te bouwen of onderdelen van het huis te renoveren. Wat je plan ook is, een goede voorbereiding is belangrijk. Wil jij graag je woning verbeteren? Lees dan in dit artikel een aantal tips.

Geef je meubilair een boost 

Je meubilair bepaalt deels de uitstraling van het huis. Wanneer je meubilair verouderd is, heeft je huis niet meer die mooie uitstraling als toen je er net kwam wonen. Daarom is het vernieuwen van je meubilair een goede manier om je woning een make-over te geven. Ga bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel voor nieuwe meubels die je zo een nieuw leven geeft. Het is natuurlijk ook een idee om je huidige meubels te updaten. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw stofferen van banken en stoelen of het opschuren en verven van de eettafel.

Kies voor fotobehang

Ben je uitgekeken op je saaie muren? Fotobehang is de manier om je muur een make-over te geven. Denk bijvoorbeeld aan een foto van je favoriete strand of je favoriete dier. Zo geef je je muur niet alleen een update, maar heb je een echte eye-catcher in de kamer. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je er makkelijk van verandert, omdat je er een ander soort behang er overheen hangt.

Pak rommelige ruimtes aan
Een ander voorbeeld om je huis een make-over te geven, is door rommelige ruimtes aan te pakken. Begin in je rommelhok en gooi spullen die je niet meer gebruikt weg. Wanneer je toch veel spullen overhoudt, bekijk dan wat je wilt opslaan op zolder. Hier is meestal wel de ruimte voor, maar als dit niet het geval is, bekijk dan de mogelijkheden om je zolder te vergroten. Je komt achter de kosten voor het plaatsen van een dakkapel door meerdere dakkapel offertes aan te vragen. Zodra je eenmaal een dakkapel hebt laten plaatsen, is het ook mogelijk om een deel van de zolder te gebruiken als opbergruimte en het andere deel voor bijvoorbeeld een hobby.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button