Sport

Brons voor Denise Betsema bij WK veldrijden

Oostende – Bij het WK veldrijden in Oostende behaalde de Texelse Denise Betsema (28) zaterdagmiddag het brons. Vanaf de start nam ze het heft in handen en bouwde op het strandgedeelte van het parkoers een voorsprong van zeven seconden op. Na de tweede van vijf ronden vond een hergroepering plaats van drie Nederlandse deelneemsters. Een kopgroep van drie vrouwen, bestaande uit Lucinda Brand de latere wereldkampioen, Annemarie Worst en Denise Betsema.

Vanaf dit wedstrijdmoment bouwde dit trio een voorsprong uit op de rest van het deelnemersveld. Bij de finish zou de nummer vier pas na bijna een minuut over de finish komen. Het op kop rijdende trio wisselde voortdurend van koppositie. Pas in de laatste en vijfde ronde viel de definitieve beslissing. Met een tempoversnelling na het strandgedeelte kwamen Brand en Worst op kop. Een valpartij werd fataal voor Worst in de strijd om de regenboogtrui.

Denise op podium
Betsema kwam na 19 seconden als derde over de finish en zo mocht zij voor het eerst in haar leven plaatsnemen op het podium bij een Wereldkampioenschap.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button