Cultuur/NatuurHollands KroonPolitiek

CDA stelt vragen over zendmast Zijdewind

Zijdewind – De fractie van het CDA heeft politieke vragen gesteld over de situatie rondom de komt van een 5G-zendmast bij Zijdewind. Bewoners daar trokken aan de bel omdat ze te horen kregen dat er een 40 meter hoge mast dichtbij hun woning zou komen. Overleg met het bedrijf Novec heeft tot dusver niks opgeleverd, dus hopen de inwoners op steun van de gemeente. Het CDA vraagt zich af of het college bereid is om met Novec te bespreken dat zij in overleg treedt met de omwonenden.

Het zomaar ‘on hold’ zetten van de vegunningsaanvraag is volgens CDA fractievoorzitter Sjaak Vriend waarschijnlijk niet mogelijk omdat er wettelijke termijnen gelden. Met instemming van aanvrager is het wel mogelijk om een overlegperiode te hanteren en over te gaan tot aanhouding van de aanvraag. Dat zou voldoende tijd- en ruimte bieden om een gesprek te voeren over de locatie. De inwoners hebben verschillende ideeën over plekken rondom het dorp die beter geschikt zijn.

Daarvoor moet eerst ook duidelijk zijn welke procedure er gevolgd wordt. Vriend vraagt daarom of het college de bevoegdheid heeft om zonder de gemeenteraad in te stemmen met de vergunning. Ook wil hij weten wanneer de beslistermijn afloopt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button