Den Helder

Dwangsom voor illegale ‘kroeg’ in loods Bedrijfsweg

Advertentie:

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder heeft per direct de beëindiging van het illegale gebruik van een van de loodsen aan de Bedrijfsweg gelast. Deze was volledig aangekleed als een bar. Er is een zogenaamde last onder dwangsom opgelegd aan de gebruiker van de loods. Dat betekent dat hij bij iedere volgende overtreding een bedrag van € 5.000,- aan de gemeente moet betalen met een maximum van € 50.000,-.

De last onder dwangsom volgt na een serie van overtredingen. Na diverse overlastklachten uit de buurt heeft de politie de betreffende loods de afgelopen periode ieder weekend bezocht. In de loods is een volledig aangeklede bar aangetroffen. Er werd luide muziek gedraaid en er waren gemiddeld 25 personen aanwezig die zich niet aan de coronamaatregelen hielden. De benadering naar de politie ter plaatse was soms provocerend en dreigend. Er zijn enkele geluidsdragers in beslag genomen, maar dat heeft er niet toe geleid dat de activiteiten stopten.

Daarom ziet het college dit als een logisch vervolg op de acties van de politie. De namen van alle aanwezigen zijn door de politie opgetekend. Burgemeester De Boer: “Dit soort hardnekkige illegale praktijken zien we niet door de vingers. Het is daarbij zuur dat dit gebeurt, terwijl horecaondernemers vanwege de coronamaatregelen hun zaak gesloten moesten houden, en de nachthoreca nog steeds beperkingen kent.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button