Hollands KroonVideo

Frank Janssens verzot op David Brown (video)

Advertentie:

Slootdorp – De liefde voor David Brown trekkers zit al jarenlang in de familie Janssens. Vandaar dat zoon Frank deze liefde voortzet en is hij in het bezit van enkele grote trekkers en een 100-tal miniaturen. Zo heeft zijn vader een David Brown uit 1964 opgeknapt en is Frank momenteel bezig met de restauratie van een Case trekker.

In de kantine van zijn bedrijf JGmetaal staat een grote vitrine met heel veel minitrekkers van David Brown. Je kunt hem van alles vragen over deze beroemde trekkers van weleer, want hij weet er alles van. De kenmerkende rode trekkers van David Brown bestaan niet meer, maar volgens Frank waren het uitstekende trekkers. Later is er een overname geweest met Case en zijn de vertrouwde rode kleuren ingeruild voor oranje en wit.

Zijn kostbaarste bezit is een promotie miniatuur uit de jaren 50. Deze is zeer zeldzaam en hij heeft er vijf jaar naar moeten zoeken. Zijn kleinste miniatuur kreeg hij op zijn 7e van zijn ouders en is natuurlijk een David Brown.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button