Den HelderPolitiek

Gemeenteraad positief over aankoop grond voor woningbouw bij Handelskade

Den Helder – De gemeenteraad is blij met de inzet van wethouder Michiel Wouters om nabij de Handelskade in het gebied Westoever 30.000 vierkante meter grond over te kopen van de NS en ProRail. Het stuk grond wordt gekocht voor maximaal 2,1 miljoen euro. Daar komt dan wel nog een bedrag tussen de 1 en 3 miljoen euro bij voor sanering. Volgens Wouters is het een unieke mogelijkheid om binnen de stad grond voor woningbouw over te nemen.

Het heeft dan ook wel twee jaar geduurd, de onderhandelingen met de spoorwegbedrijven. Bij de privatisering heeft de NS veel grond meegekregen, die het nu niet makkelijk van de hand doet. Er waren ook andere belangstellenden voor de grond, maar de gemeente Den Helder is de gelukkige koper. Het gebied zal een transformatie moeten ondergaan van een havengebonden industriegebied naar een locatie die geschikt is voor wonen. Volgens de wethouder wordt het op termijn een mooie locatie waar je aan het water kunt wonen. Ook de plannen voor de verhuizing van Scholen aan Zee naar de Westoever is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied. Het bedrijf Dozy zit naast de aan te kopen grond en zal bij de plannen worden ingepast.

De gemeenteraad werd maandagavond bijgepraat over het initiatief. Omdat iedereen aangaf in te zullen stemmen met het voorstel om de grond te kopen wordt het als hamerpunt meegenomen naar de volgende raadsvergadering.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button