Cultuur/Natuur

Online kunstlezing over Venetië

Den Helder – De Italiaanse stad Venetië is één van de populairste bestemmingen van Europa. En met recht. Op donderdag 16 februari om 19:30 uur organiseert KopGroep Bibliotheken in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing over deze prachtige stad. Kunsthistoricus Wouter Maas vertelt tijdens deze lezing uitgebreid over de rijke cultuur van Venetië aan de hand van mooie beelden. Voor de geschiedenis- en kunstliefhebber een niet te missen gelegenheid om kennis te maken met deze waterrijke stad.

De oorsprong van Venetië ligt in de vijfde eeuw, toen de eerste bewoners vluchtten van het vasteland voor invallende Hunnen en Germaanse stammen. Het water, aan alle kanten van de stad, bleek eeuwenlang een effectieve verdediging. Pas in 1797 wist Napoleon de stad in te nemen. Niet voor niets dat de stad zich hiervoor de titel “La Serenissima” had aangemeten, de Meest Serene. 

Sereen is het al een behoorlijke tijd niet meer. Er komen jaarlijks 24 miljoen toeristen naar de stad en dat op een inwonersaantal van zo’n 50.000 mensen. Dat die toeristen op de stad afkomen is dan wel weer goed te begrijpen. De San Marco, de palazzi aan het Canal Grande, de Accademia en de biënnale maken de stad uniek in Europa. Er is geen stad zoals Venetië.

Hoe het werkt
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Thuis zijn alle afbeeldingen te zien en de spreker is te horen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om Wouter Maas vragen te stellen. Kaarten voor deze lezing zijn voor vijf euro te koop via de website.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button