112Hollands Kroon

Samenwerkingsoefening brandweerkorpsen Hollands Kroon

Wieringerwerf – De brandweerposten van Middenmeer, Wieringerwaard en Wieringerwerf hebben donderdag 26 januari een brandweeroefening gehouden op industrieterrein De Stek. Door de oefening zijn de kazernes op elkaar ingespeeld wanneer zij samen in actie moeten komen.

Om de brandoefening zo realistisch mogelijk te maken voor de vrijwilligers van de brandweer, werden zij ondersteund door een bedrijf dat gespecialiseerd is in ensceneringen en simulaties. Zo mochten de brandweerlieden onder meer gebruikmaken van de oefenmaterialen van het bedrijf. Ook waren figuranten zoals een centralist van de meldkamer en een Officier van Dienst aanwezig. Na afloop werd uitgebreid geëvalueerd op de brandoefening.

Tijdens de oefening werden opnames gemaakt voor het EO-programma ‘Rachel valt binnen’, een jeugdprogramma met presentatrice Rachel Rosier. Rachel werd in het pak gehesen en ging met de manschappen van een tankautospuit mee naar binnen. Deze wordt naar verwachting in april uitgezonden.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button