Hollands Kroon

Themamiddag subsidies en crowdfunding in de Cultuurschuur

Wieringerwerf – De Cultuurschuur opende zaterdag 28 januari haar deuren voor de themamiddag over subsidies en crowdfunding. Na een welkomstwoord van organisator Tine van Wel namens het Cultuurplatform Hollands Kroon werd de bijeenkomst geopend door Robert Leever, wethouder voor Economie en Brede Welvaart.

Na de opening volgde een lezing van Nynke Coenraads, die alles wist te vertellen over subsidies. Coenraads stelde dat onder meer een gedegen plan, een realistische begroting en ondernemerschap belangrijke elementen zijn in het boeken van succes. Vervolgens was het woord aan Jeltje Hillen van het online crowdfunding platform ‘Voor de Kunst’. Zij praatte de aanwezigen bij over deze huidige vorm van projectfinanciering. ‘Voor de Kunst’ heeft talrijke crowdfundingsprojecten online voor de cultuur, waarvan de gemiddelde opbrengst 7000 euro per project is. Ook was er een optreden van Tom Beemster en Sebastiaan Fledderman van de Rock ’n Roll Fabriek.

De themamiddag, waar ruim tachtig mensen op af kwamen, heeft in vele opzichten voldaan aan de verwachtingen van organisator Van Wel: “Het was fantastisch om te zien dat er een grote opkomst was. Heel veel mensen hebben heel veel geleerd. De deelnemers hebben zich goed laten zien bij de fondsen en partijen die aanwezig waren.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button